Što nas očekuje na 62. Puli?

a 2 Panorama 

62. Pulski filmski festival održati će se od 18. do 25. srpnja 2015.

U Hrvatskom programu konkurirati će naslovi izabrani prijavom u natjecateljski program Hrvatskog filma i Manjinskih hrvatskih koprodukcija. Izbor suvremenih europskih i svjetskih dugometražnih, srednjemetražnih i kratkometražnih filmova, selektiranih s najuglednijih svjetskih festivala prikazat će se u sklopu Međunarodnog programa.

Program Festivala ponudit će filmsku edukaciju i za mlade naraštaje: program Pulica priprema, izuzev filmskih naslova, Laboratorij profesora Baltazara, a program Dizalica filmove koje su po tematici bliski tinejdžerskoj dobi te RED radionicu u sklopu koje polaznici produciraju vlastiti film.

Povezujući programe za generacije koje tek stasaju unutar sedme umjetnosti pokrenut će se novi, Studentski program, koji će ponuditi priliku da se mladi autori predstave svojim dugometražnim i kratkometražnim djelima, odnosno sudjeluju u profesionalnom programu PulaPRO namijenjenom filmskim radnicima pod stručnim vodstvom renomiranih voditelja i predavača. Kinoteka, kao svojevrsni vremeplov, program je u kojem će se prikazati izbor pet dugometražnih filmova koji su obilježili povijest Pulskog Festivala, dok će Retrospektiva tematski prikazati program posvećen kinematografiji jedne zemlje ili opusu jednog autora.

Dodatni popratni programi koji će upotpuniti filmski program jesu tematske izložbe i raznožanrovski Glazbeni program.

Novina 62. Pule je nastavak Festivalskih noći od 22. do 28. kolovoza na Kaštelu čiji će program biti sastavljen od atraktivnih filmskih naslova.

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr


Min kulture logo


GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu