Filmska kritika mladih filmofila 62. Pulskog filmskog festivala

filmofili2

Pulski film festival je i ove godine skupio i odabrao osam mladih ljubitelja filma i pisanja u programu Filmska kritika mladih filmofila. Sljedeća će osmorka, pod stručnim vodstvom uglednog hrvatskog filmskog kritičara Nenada Polimca, u tjedan dana festivala sudjelovati u radionicama i diskusijama, pisati recenzije i učiti, no prvenstveno uživati u filmu. Predstavljamo vam ovogodišnju ekipu mladih filmofila:

Bojana Babić (Pančevo, Srbija)
Regionalno umrežavanje je po mom mišljenju ključno za opstanak i razvoj filmske industrije regiona, pa su razmene iskustva na ovakvim i sličnim radionicama veoma značajne.
Petra Babić (Osijek, RH)
Prvenstveno, ljubav prema filmu i pisanju. Želim usavršiti pisanje kritika. Ne manje važno, volim Pulu i PFF.
Andrej Kozina (Zagreb, RH)
Kao mladi filmofil, želim steći dodatna znanja o filmovima, te upoznati neke od bitnih europskih osoba vezanih za filmove.
Filip Pavić (Zagreb, RH)
Želja za novim iskustvima i poznanstvima, učenje, napredovanje i naravno gledanje filmova.
Andreja Rambrot (Lopatinec, RH)
Nadam se da će mi sudjelovanje na ovoj edukativnoj radionici proširiti znanja i otvoriti vrata za profesionalno bavljenje filmskom kritikom, što mi je oduvijek bila želja.
Sajra Subašić (Zenica, BIH)
Volim film i volim pisanje. Mislim da je ovo idealna prilika da naučim nešto više iz oba područja. Studiram žurnalistiku i pišem takođe za film i otkrivam granice i mogućnosti oba svijeta.
Kristina Vrdoljak (Sveta Nedjelja, RH)
Iznimna želja za stjecanjem više znanja u filmskoj kritici koje inače nije dostupno tako posredno kao što je mogućnost na ovom programu. Također, veseli i prisutnost na festivalu te promatranje toga kako diše iz prve ruke, kao i upoznavanje novih filmova u jednom drugačijem okruženju.
Ana Maras (Sinj, RH)

Za sve dodatne informacije kontaktirajte koordinatoricu mladih filmofila Sabinu Softić na e-mail: sabina@pulafilmfestival.hr 

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr


Min kulture logo


GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu