Nagrade

Hrvatski žiri u službenoj konkurenciji u kategoriji Hrvatski program - Hrvatski film, dodjeljuje sljedeće nagrade:

1. Veliku zlatnu arenu za najbolji film Festivala (prima producent)
2. Zlatnu arenu za režiju
3. Zlatnu arenu za scenarij
4. Zlatnu arenu za glavnu žensku ulogu
5. Zlatnu arenu za glavnu mušku ulogu
6. Zlatnu arenu za kameru
7. Zlatnu arenu za sporednu žensku ulogu
8. Zlatnu arenu za sporednu mušku ulogu
9. Zlatnu arena za montažu
10. Zlatnu arenu za glazbu
11. Zlatnu arenu za scenografiju
12. Zlatnu arenu za kostimografiju
13. Zlatnu arenu za masku
14. Zlatnu arenu za oblikovanje zvuka
15. Zlatnu arenu za specijalne efekte u filmu
16. Zlatnu arenu za vizualne efekte u filmu

Hrvatski žiri zadržava pravo ne dodijeliti nagrade u svim predviđenim kategorijama ukoliko ocijeni da određeno filmsko dostignuće ne odgovara kriterijima.

Hrvatski žiri dodjeljuje i nagradu Breza. Nagrada Breza dodjeljuje se najboljem debitantu iz jedne od gornjih kategorija.

Hrvatski žiri u kategoriji Hrvatski program - Manjinska hrvatska koprodukcija može dodijeliti:

1. Zlatnu arenu za najbolji film
2. Zlatnu arenu za režiju
3. Zlatnu arenu za glumačko ostvarenje

Međunarodni žiri u kategoriji Međunarodni program dodjeljuje:

Zlatnu Arenu za najbolji dugometražni film

OSTALE NAGRADE:

1. Zlatna vrata Pule. Nagrada publike u Areni. Publika glasa za filmove u kategoriji Hrvatski program, a koji su prikazani u Areni, ocjenom od 1 do 5. Donator nagrade je Grad Pula, a nagradu dodjeljuje predstavnik Grada Pule posljednje večeri programa u Areni.

2. Oktavijan. Hrvatsko društvo filmskih kritičara (u daljnjem tekstu: HDFK) dodjeljuje nagradu za najbolji film u kategoriji Hrvatski program – Hrvatski film. Za nagradu glasaju članovi HDFK-a akreditirani na Festivalu, ocjenjujući filmove ocjenom od 1 do 5. Ako nijedan film u konkurenciji ne dobije ocjenu članova HDFKa veću od 3,5, nagrada se ne dodjeljuje. Nagradu dodjeljuje predstavnik HDFK-a posljednje večeri programa u Areni.

3. Diploma. HDFK dodjeljuje diplomu za najbolji film u kategoriji Hrvatski program - Manjinska hrvatska koprodukcija. Za nagradu glasaju članovi HDFK-a akreditirani na Festivalu, ocjenjujući filmove ocjenom od 1 do 5. Ako nijedan film u konkurenciji ne dobije ocjenu članova HDFK-a veću od 3,5, nagrada se ne dodjeljuje. Nagradu dodjeljuje predstavnik HDFK-a posljednje večeri programa u Areni.

4. Priznanje. Inozemni kritičari akreditirani na Festivalu ili žiriji međunarodnih filmsko kritičarskih organizacija mogu dodjeljivati priznanja za najbolje filmove u Hrvatskom i Međunarodnom programu u dogovoru s Organizatorom, o čemu skrbi Umjetnički savjet. O načinu i mjestu uručivanja nagrada odlučuje Organizator.

5. Marijan Rotar. Upravno vijeće Javne ustanove Pula film festival može dodijeliti nagradu pojedincima i ustanovama koji su podjednako svojim idejama i djelima spojili Pulu i film. O načinu i mjestu uručivanja nagrada odlučuje Organizator.

6. Nagrade Sponzora. Donatori i sponzori Festivala mogu dodjeljivati nagrade sukladno ugovorima. O načinu i mjestu uručivanja nagrada odlučuje Organizator.

Na 62. Puli:

-TELEKING dodjeljuje producentu filma kojemu je ocjenjivački sud 62. Pulskog filmskog festivala dodijelio Veliku zlatnu arenu, paket post-produkcijskih usluga: obrada i mastering slike u iznosu od 10.000€.
- HYPO ALPE ADRIA BANK dodjeljuje redatelju filma kojemu je ocjenjivački sud 62. Pulskog filmskog festivala u Puli dodijelio Veliku Zlatnu Arenu za najbolji film Festivala, nagradu u iznosu od 30.000,00kn
- RIO - Riječka industrija odjeće, dodjeljuje nagradu dobitniku Zlatne arene za glavnu mušku ulogu
- IMAGE HADDAD dodjeljuje nagradu dobitnici Zlatne arene za glavnu žensku ulogu
PODRAVKA dodjeljuje nagradu najboljem filmu iz studentskog programa prema odabiru Ocjenjivačkog suda Kratke Pule u iznosu od 1,000,00 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Sukladno Članku 2. Izmjene i dopune Statuta Pulskog filmskog festivala, Organizator prema potrebi može ustrojiti i jedan ili više ocjenjivačkih sudova, ovisno o potrebama programa.

Na 62. Pulskom filmskom festivalu dodjeljuje se i:
DIPLOMA - Ocjenjivački sud Susjedi i prijatelji dodjeljuje diplomu za najbolji film.
DIPLOMA - Ocjenjivački sud Kratke Pule dodjeljuje diplomu za najbolji film.
DIPLOMA - Ocjenjivački sud Studentskog programa dodjeljuje diplomu za najbolji film.


NAGRADE KOJE SE URUČUJU NA FESTIVALU:

1. Fabijan Šovagović. Nagrada za posebni glumački doprinos hrvatskoj kinematografiji koju dodjeljuje Hrvatsko društvo filmskih redatelja.
2. Vedran Šamanović. Godišnja nagrada koja se dodjeljuje filmskom umjetniku koji je te godine, u bilo kojoj grani filmske umjetnosti, u kratkom ili dugom metru, inovativnim pristupom proširio granice filmskog izraza u hrvatskom filmu. Nagradu dodjeljuje Hrvatsko društvo filmskih djelatnika, Hrvatsko društvo filmskih kritičara, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Hrvatska udruga filmskih snimatelja i Hrvatski filmski savez. 
3. Nikola Tanhofer: Nagrada za najznačajnija postignuća na području filmske slike u kategorijama za cjelovečernje djelo, kratkometražne forme i televizijsku seriju za godinu unatrag. Nagradu dodjeljuje Hrvatska udruga filmskih snimatelja.

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr


Min kulture logo


GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu