Ocjenjivački sud

KRATKAJURY

Ocjenjivački sud Kratke Pule:

Ocjenjivački sud za Hrvatski kratkometražni program odlučuje i o pobjedniku Studentskog programa.

Vanja Kaluđerčić savjetnica je i selektorica različitih međunarodnih filmskih festivala. Karijeru je započela radom na Filmskom festivalu u Motovunu u Hrvatskoj te na slovenskoj Kinemateci, a zatim organizira nekoliko filmskih festivala u Zagrebu kao što su Human Rights Film Festival, ZagrebDox Pro te Animafest. Nakon preseljenja u Pariz postaje voditeljica nabave pri Uredu za koprodukciju od 2008. do 2010. godine. Dvije godine bila je voditeljica platforme Paris Project, organizirane u okviru Međunarodnog filmskog festival Paris Cinema. Godine 2012. počinje raditi na Europskom filmskom festivalu Les Arcs kao voditeljica koprodukcijskih projekata. Godine 2014. osmislila je novi projekt u glavnom gradu Francuske pod nazivom Pariška koprodukcijska burza. Protekle tri godine Kaluđerčić radi i za HAF – Filmsko financijsko tržište u Hong Kongu. Kao selektorica i savjetnica trenutačno radi za CPH:DOX, Međunarodni festival dokumentarnog filma u Copenhagenu, i za Sarajevo Film Festival.

Marin Juranić (1979.) je filmski montažer iz Zagreba koji uz brojne kratke igrane i dokumentarne filmove, spotove, reklame i tv serije potpisuje 7 cjelovečernjih igranih filmova. Član je Hrvatskog društva filmskih djelatnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Odabrana filmografija: "Sex, piće i krvoproliće" (Boris T. Matić, Zvonimir Jurić, Antonio Nuić, 2004.), "Sve džaba" (Antonio Nuić, 2006.), "Kenjac" (Antonio Nuić, 2009.), "Lea i Darija" (Branko Ivanda, 2011.), "Sonja i bik" (Vlatka Vorkapić, 2012.), "Vis A Vis" (Nevio Marasović, 2013.), "Život je truba" (Antonio Nuić, 2015.).

Andrej Korovljev rođen je 1970. u Puli. Studira filmsku režiju na Westminsterskom sveučilištu u Londonu. S umjetničkog aspekta Andrej se višestruko dokazao na dokumentarnom polju. Njegov film "Godine hrđe" nagrađivan je i prikazivan na filmskim festivalima diljem svijeta te uvršten u antologije hrvatske dokumentaristike. Više puta nagrađivan za svoje reklame, glazbene spotove i kratkometražne igrane uratke. Dugogodišnji je izbornik selekcije kratkog igranog filma na Motovun Film Festivalu i član Društva hrvatskih filmskih redatelja. Dvostruki je dobitnik Porina i Oktavijana te nagrade Jelena Rajković.

 
image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr


Min kulture logo


GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu