Sjećanje na Tomislava Radića

ZR

Tomislav Žiro Radić je došao u Pulu 1972. godine s filmom Živa istina i nitko, pa ni valjda on sam, nije očekivao da jedan malen film može izazvati toliko pomutnje na Festivalu. Tomislav Žiro Radić posljednji je put bio u Puli 2011. godine još jednim malim velikim filmom, Kotlovinom. Došao je i otišao iz Pule kao pobjednik i stoga Pulski filmski festival u njegovo sjećanje prikazuje njegove filmove Živa istina i Kotlovina.


ŽIVA ISTINA

Biografski, Hrvatska, 1972., 77 min

Redatelj i scenarist: Tomislav Radić
Snimatelj: Dragutin Novak
Montaža: Maja Filjak-Bilandžija
Glazba: Arsen Dedić
Uloge: Božidarka Frajt, Ruža Rosoci, Vesna Veselić, Zlatica Dubravčić, Irena Uhl, Verica Podolšak, Zdenka Livajić

Glumica Božidarka neuspješno traži posao, a dok čeka da dobije ulogu, sjeća se svog teškog djetinjstva ratnog siročeta, odlazi na zabave s prijateljima... Naposljetku dolazi i na razgovor kod voditelja Teatra &td Vjerana Zuppe...


KOTLOVINA

Drama, Hrvatska, 2011., 120 min

Redatelj i scenarist: Tomislav Radić
Snimatelj: Vedran Šamanović
Montaža: Maja Filjak Bilandžija
Kostimografija: Željka Franulović
Glazba: Siniša Leopold
Uloge: Igor Kovač, Suzana Nikolić, Boris Buzančić, Goran Navojec, Filip Križan

U vikendici sredovječne Ane i njezinog supruga Mirka, negdje u Zagorju, poslije dugo vremena okuplja se čitava njihova brojna obitelj. Povod okupljanju je činjenica da se nakon 35 godina života u Australiji u domovinu vratila sredovječna Mimi, jedna od Aninih dviju sestara. Već tijekom putovanja do sela, dok ju vozi Anin i Mirkov posinak Jakov, Mimi se upusti u seksualni odnos s 20 godina mlađim mladićem. Skrivena veza njih dvoje bit će tek jedan od okidača zbog kojeg će se isprva miran i srdačan obiteljski skup ubrzo pretvoriti u nešto sasvim drugo.

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr


Min kulture logo


GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu