nagradeni

62. godine nagrada

Pretražite sve dosadašnje dobitnike nagrada

arena 600x350

Film pod zvijezdama

arena 800x640
 

Rekordnih 105 filmova na Puli

U srijedu, 30. ožujka održana je konferencija za medije povodom predstavljanja vizualnog identiteta 63. Pulskog filmskog festivala

Pogledajte što je sve potrebno da se jedan film prikaže u Areni.

 

Pula Film Festival

RED radionica

kamp red new 1024x547

Radionica RED je kreativna radionica osmišljena u suradnji Pulskog filmskog festivala i Dade Valentića, osnivača Mytherapy studija, vodeće tvrtke za digitalni mastering sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu te uz podršku tvrtki Red Digital Cinema i Adobe.

Glavni je cilj radionice uputiti mlade u najnovija dostignuća na polju filmske industrije i digitalne tehnologije te na taj način otkriti i potencijalne buduće zvijezde digitalne kinematografije. Uz stručno vodstvo, sudionici kampa napisat će i producirati svoj kratki film, snimiti ga koristeći RED EPIC kamere, montirati u REDucation post-produkcijskom studiju te odgledati svoja ostvarenja na velikom platnu. I sve to na nivou profesionalnih filmskih redatelja!

Kamp je osmišljen kao sedmodnevni tečaj s engleskim kao glavnim jezikom radionice i ugostit će domaće i međunarodne sudionike u dobi od 12 do 16 godina.

PROGRAM

Program je podijeljen na praktični i edukativni dio uz posebna predavanja organizirana u suradnji s vodećim filmskim profesionalcima. Svi sudionici kampa imat će jedinstvenu mogućnost korištenja najmodernijih kamera te priliku da, korak po korak, nauče sve što je vezano uz produkcijske i post-produkcijske procese, na način na koji to rade holivudski profesionalci.

Djeci će biti omogućeno snimanje vlastitog filma istim 5k RED EPIC kamerama koje je Peter Jackson koristio u svom „Hobbitu”.

Korištenjem naprednih alata za snimanje i prikazivanje svojih ostvarenja, sudionici kampa upoznat će se s najsuvremenijim tehnologijama u filmskom svijetu, kao i svim segmentima filmske i televizijske industrije, iza i ispred kamere, uključujući:
• Kreativno pisanje
• Režiju
• Glumu
• Kinematografiju
• Kostimografiju i šminku
• Montažu


Datum i mjesto festivalske premijere kratkih filmova polaznika Kamp RED-a bit će naknadno objavljeni.

Prijave će biti objavljene 5. lipnja


DADO VALENTIĆ (MYTHERAPY STUDIO) - voditelj

DADO VALENTICDado Valentić osnivač je vodećeg londonskog studija Mytherapy za digitalni mastering iz čijih je radionica izašlo više od 80 dugometražnih filmova, između ostalih Totalni opoziv (Total Recall), Sherlock Holmes, Guliverova putovanja (Gulliver's Travels), Mr. Nice, Igra prijestolja (Game of Thrones) i mnogi drugi. Dado Valentić radio je za brojne poznate i priznate tvrtke poput Yves Saint Laurenta, Chanela, Armanija, Bentleya, Jaguara, Orange, Coca-Colu, Nike, Christiana Diora i Speedo. Dobitnik je brojnih nagrada: za reklamu godine na British Television Advertising Awards i klijenta T-mobile, Zlatnog lava u Cannesu za Philips, nagradu Britanske akademije filmskih i televizijskih umjetnosti (BAFTA) za Best Specialist Factual Programme – Flying with Monsters 3D, Zlatnog lava u Cannesu za Nikeovu reklamu Write the Future. Iznimno je cijenjen za svoj doprinos u razvoju boje za digitalne filmske kamere. Predaje na Međunarodnoj akademiji kolorista (International Colourist Academy) i redovan je gost-predavač na najznačajnijim filmskim festivalima diljem svijeta. 

 

 

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
kinoteka

Kinoteka

Klasici za sva vremena

Opširnije
izlozbe

Izložbe

 

Opširnije
retrospektiva

Retrospektiva

Posvećeno velikim redateljima

Opširnije
koncerti

Glazbeni program

Koncerti

Opširnije

PULSKA KINOTEKA

Program posvećen filmskim klasicima koji su obilježili povijest Pulskog festivala. Projekcije se organiziraju na otočju Brijuni

IZLOŽBE

Izložbe u suradnji s različitim pulskim i hrvatskim udrugama, institucijama i organizacijama te na brojnim lokacija diljem Pule

RETROSPEKTIVA

Fleksibilan program posvećen kinematografiji jedne zemlje, opusu jednog autora ili drugoj vrsti tematski obojenih programa

GLAZBENI PROGRAM

Predstavljamo najinteresantnije aktualne trendove domaće i svjetske scene

predsjednica hr


Min kulture logo


GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu