Ocjenjivački sud

MEDUNARODNIJURY

Ocjenjivački sud Međunarodnog programa:

Olinka Vištica je producentica i suosnivačica produkcijske kuće Hulahop, organizatora Svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb te producentica nagrađivanih dokumentarnih i kratkih igranih filmova. Nekadašnja direktorica Motovun Film Festivala, strastvena plivačica i čitateljica odrasla u Splitu, Vištica je i koautorica originalnog međunarodnog projekta Muzeja prekinutih veza za koji je 2011. primila nagradu za najinovativniji muzejski projekt u Europi.

Srđan Dragojević, po obrazovanju klinički psiholog, proslavio se kao redatelj i producent. Njegov prvi film „Mi nismo anđeli“, snimljen 1992. godine za koji je napisao i scenarij, doživio je veliki uspjeh, nakon čega je snimio i filmove „Slatko od snova“, kultni „Lepa sela lepo gore“ 1996. i „Rane“ (1998.). Režirao je i pisao scenarij za „Dva sata kvalitetnog programa“, a idejni je tvorac nekoliko epizoda za seriju „Otvorena vrata“. Po povratku iz SAD-a 2003. godine, snima nastavak „Mi nismo anđeli 2“, a nakon toga i film „Sveti Georgije ubija aždahu“. U suradnji s Draganom Bjelogrlićem, 2010. godine napisao je scenarij za film „Montevideo bog te video. 2011. režira komičnu dramu "Parada". Autor je i tri zbirke pjesama, a za „Knjigu akcione poezije“ 1986. godine dobio je nagradu Branko Radičević.

Christopher Goodwin piše o filmu i kulturi više od 30 godina. Bio je urednik filmskih publikacija Screen International i Moving Pictures International te međunarodni urednik The Hollywood Reportera. Izvještavao je o filmu i kulturi za The Sunday Times (London), The Times, GQ, Esquire i mnoge druge publikacije. Bio je član ocjenjivačkog suda na Zagreb Film Festivalu 2012. godine.

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr


Min kulture logo


GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu