Pustolovni laboratorij profesora Baltazara

BALT1

Tradicionalni pustolovni laboratorij profesora Baltazara jedanaesti put ovoga ljeta otvara svoja vrata novoj generaciji mladih zaljubljenika u sedmu umjetnost odnosno animirane filmove. Dobrodošli su svi mališani u dobi od 7 do 12 godina željni novih sadržaja, eksperimentiranja i uzbudljivih filmskih podviga.

O LABORATORIJU:
U teorijskom dijelu laboratorija polaznici se upoznaju s tehnikama izrade i produkcije animiranog filma. Kroz uvodna predavanja u osnove animacije i produkcije uče kako razraditi priču, scenarij, kreirati likove i njihove osobnosti, dok je jedan posvećen i klasičnoj animaciji te jednostavnim i zabavnim vježbama za shvaćanje osnovnih principa i zakona animacije poput squash & stretcha. Prikazuju im se i ulomci nekih od najkvalitetnijih profesionalnih i amaterskih animiranih filmova.
Praktični dio obuhvaća izradu i realizaciju kratkih animiranih filmova (jingleova) uz pomoć mentora. Raspoloživa tehnika kombinacija je CGI i Cut-Out animacije, elementi i osnova za kratke filmove su već pripremljeni, a polaznici svojim radom i idejama utječu na njihovu finalnu kompoziciju, produkciju i postprodukciju. Nisu izostavljeni ni zvučni segmenti animacije pa polaznici uče ponešto i o snimanju i montiranju zvuka, ali i o tome kako se najpraktičnije glazba implementira u finalni proizvod. Naglasak je na nezavisnoj produkciji, tehničkim rješenjima i trikovima kojima što kvalitetnije i profesionalnije realiziraju svoje projekte.

Datum i mjesto radionice: 15.-23. srpnja 2015. (18. i 19. srpnja pauza), Circolo - Zajednica Talijana Pula (velika dvorana u prizemlju).
Dodjela diplome i premijera filma: 24. srpnja (Istarsko narodno kazalište).

Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila: zeljka@pulafilmfestival.hr ili na broj +385 99 65072 67. Nakon isteka roka prijave biti ćete obaviješteni o svim informacijama.

Prijave za Radionicu Baltazar na 62. Puli su završene.

VODITELJI

Manuel PhotoManuel Šumberac rođen je 1988. u Puli, gdje 2007. maturira u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna, Odsjek Grafičkog dizajna. Iste godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, Odsjek za animirani film i nove medije. 2013. postaje magistar animiranog filma i novih medija. Tokom studija dobiva brojna priznanja za najboljeg studenta godine. Do sada je realizirao 4 autorska animirana filma: „Escargot" (2010.), „Vesla" (zajedno sa Zdenkom Bašićem, 2011.), „U sjeni" (2011.) i „Mehaničko srce" (2013.) te 3 animirana glazbena videa za hrvatskog glazbenika Gibonnija. Za film „Escargot" osvaja drugu nagradu na 42. Reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva te prvu nagradu na festivalu Balkans Beyond Borders. Za animirani video spot „Žeđam" osvaja glazbenu nagradu Porin za najbolji video spot 2010. godine. Pored animacije bavi se i ilustracijom.  
 
VJ1Vibor Juhas rođen je 1982. godine u Puli. Bavi se ilustracijom, animacijom, glazbom i filmom. Autor je nekolicine glazbenih spotova sastava iz Pule i okolice. 2011. završio je svoj prvi kratki igrani film „No Way Out". 2012. godine u suradnji sa Monteparadiso kolektivom stvara dugometražni dokumentarni film „Monteparadiso 20" koji nakon premijere u Puli nastavlja svoj put po raznim festivalima u Hrvatskoj i okolici. Ilustrator je knjige za djecu „Strahosmijeh" i slikovnice „Ponoć u Parku 52.", nekolicine kratkih stripova, a trenutno radi na novom animiranom filmu i interaktivnoj slikovnici. Radi kao dizajner na manifestaciji Sa(n)jam knjige u Istri.

 

 

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr


Min kulture logo


GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu