Pula PROfessional

Obrazovni i industrijski program PULA PROfessional namijenjen je filmskim profesionalcima i studentima audiovizualnih djelatnosti. Tematski osmišljen, fokus ovogodišnjeg programa usmjeren je na scenografiju, čiji koncept potpisuje nagrađivana hrvatska scenografkinja Tanja Lacko.

Scenografija i kreiranje svjetova, antropologija imaginarnog prostora, režija prostora, Hrvatska kao „fantastična“ destinacija, tajne vizualne percepcije, produkcijska strana scenografije, vizualni efekti i virtualna stvarnost ‒ neke su od tema ovogodišnjeg programa. Sudionici programa moći će aktivno sudjelovati i proširiti svoja znanja u nizu zanimljivih predavanja poznatih europskih i hrvatskih scenografa te filmskih profesionalaca kao što su David Munns, Heizo Schulze, Uli Hanisch, Damir Gabelica, Tomislav Vujnović, Tanja Lacko i Hrvoje Hribar, a temu u širem filmskom kontekstu predstavit će Charles McDonald, Nik Powell, Marko Rojnić i Mike Downey.

U povodu otvaranja i predstavljanja programa bit će upriličena izložba o scenografiji pod nazivom „Graditelji svjetova“.

Pored tematskih predavanja, okruglih stolova, predstavljanja projekata i Kritike mladih filmofila, u sklopu programa PULA PROfessional ove je godine ostvareno partnerstvo s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu i suradnja s brojnim sveučilištima, fakultetima, i akademijama iz zemlje i šire regije, čijim je studentima omogućeno praćenje svih profesionalnih programa. Time se stvara platforma novih partnerstava studenata šire regije koji će međusobno moći razmijeniti znanja i iskustva, a eminentni filmski stručnjaci otkrit će im „tajne zanata“.

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr


Min kulture logo


GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu