RED filmska radionica za djecu

dnatives

Pulski filmski festival u suradnji s međunarodnim tvrtkama RED i MYTHERAPY treću godinu za redom organizira filmsku radionicu za djecu – RED WORKSHOP FOR DIGITAL NATIVES!

Najveći filmski stvaratelji započeli su svoje karijere još kao djeca. Kao osnovno sredstvo rada koristili su svoju maštu, a sa godinama su stjecali uspjeh i mogućnost da rade sa najsuvremenijom tehnologijom na svijetu! Danas ti isti ljudi žele vam pokloniti svoju pažnju i pokazati najnovija dostignuća u svijetu filma jer film je jedna velika avantura! A vi imate priliku biti dio ovogodišnje priče!

Red radionica je kreativna radionica osmišljena u suradnji Pulskog filmskog festivala i Dade Valentića, osnivača Mytherapy studija, vodeće tvrtke za digitalni mastering sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, te uz podršku tvrtki Red Digital Cinema i Adobe.

Glavni je cilj radionice uputiti mlade u najnovija dostignuća na polju filmske industrije i digitalne tehnologije te na taj način otkriti i potencijalne buduće zvijezde digitalne kinematografije. Uz stručno vodstvo, sudionici kampa napisat će i producirati svoj kratki film, snimiti ga koristeći RED DRAGON kamere, montirati u REDucation post-produkcijskom studiju te odgledati svoja ostvarenja na velikom platnu. I sve to na nivou profesionalnih filmskih redatelja!

Kamp je osmišljen kao sedmodnevni tečaj s engleskim kao glavnim jezikom radionice i ugostit će sudionike u dobi od 12 do 16 godina.

O PROGRAMU

Program je podijeljen na praktični i edukativni dio, uz posebna predavanja organizirana u suradnji s vodećim filmskim profesionalcima. Svi sudionici kampa imat će jedinstvenu mogućnost korištenja najmodernijih kamera te dobiti priliku da, korak po korak, nauče sve što je vezano uz produkcijske i post-produkcijske procese, na način na koji to rade holivudski profesionalci.

Djeci će biti omogućeno snimanje vlastitog filma istim 6k RED DRAGON kamerama.

Korištenjem naprednih alata za snimanje i prikazivanje svojih ostvarenja, sudionici kampa upoznat će se s najsuvremenijim tehnologijama u filmskom svijetu, kao i svim segmentima filmske i televizijske industrije, iza i ispred kamere, uključujući:

• Kreativno pisanje
• Režiju
• Glumu
• Kinematografiju
• Kostimografiju i šminku
• Montažu
• VFX , Colour grading
• Sound

NAČIN PRIJAVE:
Datum i mjesto radionice: 16.-23.7., Circolo - Zajednica Talijana
Premijera filma i dodjela diploma održat će se 24. srpnja u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula.

KOTIZACIJA:
600,00 kuna za polaznike iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.


ROK PRIJAVE:
Za sudionike iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije: 5. do 29. lipnja 2015. 


Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila: nerma@pulafilmfestival.hr ili na broj ++385(0)981855042 


Prijave za međunarodne sudionike su završene.


DADO VALENTIĆ (MYTHERAPY STUDIO) - voditelj 

Dado press 2014 5 350Dado Valentić osnivač je vodećeg londonskog studija Mytherapy za digitalni mastering iz čijih je radionica izašlo više od 80 dugometražnih filmova, između ostalih Totalni opoziv (Total Recall), Sherlock Holmes, Guliverova putovanja (Gulliver's Travels), Mr. Nice, Igra prijestolja (Game of Thrones) i mnogi drugi. Dado Valentić radio je za brojne poznate i priznate tvrtke poput Yves Saint Laurenta, Chanela, Armanija, Bentleya, Jaguara, Orange, Coca-Colu, Nike, Christiana Diora i Speedo. Dobitnik je brojnih nagrada: za reklamu godine na British Television Advertising Awards i klijenta T-mobile, Zlatnog lava u Cannesu za Philips, nagradu Britanske akademije filmskih i televizijskih umjetnosti (BAFTA) za Best Specialist Factual Programme – Flying with Monsters 3D, Zlatnog lava u Cannesu za Nikeovu reklamu Write the Future. Iznimno je cijenjen za svoj doprinos u razvoju boje za digitalne filmske kamere. Predaje na Međunarodnoj akademiji kolorista (International Colourist Academy) i redovan je gost-predavač na najznačajnijim filmskim festivalima diljem svijeta. 

 

 

Dizalica na 62. Puli

RedLogo

mytherapy redesign logo 2014

image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr


Min kulture logo


GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu